Tvornica koja se zvala "Akciová společnost pro průmysl zbožím kovovým" osnovana je 21. rujna 1898. u Pragu. Nedugo nakon njenog osnivanja tvornicu preuzima već postojeća veća kompanija "Plechové a lakované zboží" koja je bila u vlasništvu Josefa Kunzera. Naziv „Meva“ za tvornicu se koristi od 21. svibnja 1921. godine. Tvornica pod istim nazivom i danas postoji samo se nalazi četrdesetak kilometara sjeverno od Praga u mjestu „Roudnice nad Labem“.

Na fenjerima koji su proizvedeni u tvornici Meva nalazi se logo koji izgleda kao tri ukrštene baklje, te se na svakome fenjeru navodi njegov broj modela: 865, 864, 863 ili 860. Na fenjerima koji su se proizvodili poslije Drugog svjetskog rata, tri ukrštene baklje mogu se vidjeti samo na čepu za petrolej. Kako se može vidjeti na fotografiji uputstva za uporabu, iznad natpisa Meva nalazi se veliko sunce. Taj logo sunca ostao je još iz vremena kada je vlasnik tvornice bio Josef Kunzer.

Meva 865 - proizvedena prije drugog svjetskog rata
Meva 865, stariji model, proizveden tridesetih godina. Na staklu koje najvjerojatnije nije originalno za ovaj fenjer, ali je svejedno lijepo i kvalitetno, uz reljef sove i loga nalazi se i natpis: ESERCO    MADE IN CZECHOSLOVAKIA    GLASS WORKS,Ltd

Meva 865, stariji model, proizveden tridesetih godina. Na staklu koje najvjerojatnije nije originalno za ovaj fenjer, ali je svejedno lijepo i kvalitetno, uz reljef sove i loga nalazi se i natpis: ESERCO MADE IN CZECHOSLOVAKIA GLASS WORKS,Ltd

Modeli 865, proizvedeni poslije drugog svjetskog rata
Modeli 864 i 865

Meva fenjeri su, uz fenjere Luna Karlovac, najučestaliji koji se mogu naći na području bivše Jugoslavije. Rjeđe se, doduše, mogu naći modeli prije Drugog svjetskog rata koji su svakako rijetki, ali modeli 865, 864 i 863 se mogu naći. Tvornički fenjeri su bili s različitim završnim obradama, tako da je u ponudi bilo fenjera plave, žute, zelene, bijele i crvene boje. Uz to su naravno i pocinčani.

Model 865 je visok 30 centimetara, širina fitilja mu je 16 milimetara. Kapacitet tanka za petrolej mu je toliki da, napunjen skroz, fenjer može svijetliti oko 20 sati. Ekvivalent svjetlosti koju fenjer daje je oko 7 upaljenih svijeća. Model 864 je visok 25, a model 863 je visok 24 centimetra. Jedina razlika u ovim modelima je ta što 864 ima veći tank za petrolej, skoro kao 865. Fitilji za modele 864 i 863 su široki 12 milimetara. Upaljen fenjer daje svjetla kao 5 upaljenih svijeća.

Starost ovih fenjera je vrlo lako odrediti. Na donjem dijelu tanka fenjera su vidljiva tri broja. Zadnja dva broja su oznaka za godinu proizvodnje, a prvi broj je za četvrtinu te godine proizvodnje. Npr. 380 znači da je fenjer proizveden u srpnju, kolovozu ili rujnu 1980. godine. Broj 185 označava da je fenjer proizveden u siječnju, veljači ili ožujku 1985. godine. 

Od raspada Čehoslovačke na Slovačku i Češku koji je bio krajem 1992. godine, fenjeri koji se proizvode u tvornici Meva, nemaju na sebi više natpis „Made in Czechoslovakia“ nego „Made in Czech Republic“. Također su se krajem devedesetih godina u tvornici proizvodili fenjeri za englesko tržište i engleske preprodavače, a bili su oblikom identični kao modeli 864 i 863 samo s drugim natpisom: CHALWYN TROPIC. Novije fenjere iz devedesetih godina lako je od starijih razlikovati po kraćoj žici za ručku.

Model 860 je manji fenjer veličine 19.5 centimetara. Fitilj mu je širine 6 milimetara. Proizvodio se prije Drugog svjetskog rata, a u ponudi je bio sa i bez reflektora. Ovakav model sa reflektorom koristio se u prometu kao svjetlo, najčešće kao svjetlo na biciklima.

Testiranje Meve 860 prije restauracije zajedno sa Feuerhand fenjerima 175 i 175 Super Baby. Svi fenjeri su proizvedeni prije Drugog svjetskog rata.